Μέσω Ιντερνετ οι πωλήσεις των κατασχεθέντων από το Δημόσιο ακινήτων

Τα ακίνητα που κατάσχονται  για χρέη στην Εφορία θα πωλούνται μέσω Διαδικτύου από το υπουργείο Οικονομικών με τη σχετική ιστοσελίδα που είναι ήδη έτοιμη να ξεκινά από τις πολυτελείς βίλες και τα ακίνητα-«φιλέτα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μεσιτικό γραφείο θα βγει στον «αέρα» σε ένα μήνα, αρχικά μόνο στα ελληνικά, αλλά υπάρχει πρόβλεψη στη συνέχεια για έκδοσή του στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και άλλες γλώσσες, αφού ο στόχος είναι η προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό.

Από την ιστοσελίδα θα μαθαίνει ο ενδιαφερόμενος όλα όσα χρειάζεται για τα ακίνητα, μαζί με φωτογραφίες τους και την αρχική τους τιμή, αλλά όπως διευκρίνισε ο Χάρης Θεοχάρης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνονται και οι πλειστηριασμοί μέσω Διαδικτύου.

Εχει ήδη ετοιμαστεί η λίστα με τις 50 πρώτες πολυτελείς κατοικίες που εκτιμάται να αποφέρουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ και ένα από τα πρώτα ακίνητα που πρόκειται να βγουν στον πλειστηριασμό είναι η πολυτελής βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο.

Ακόμα, ψηλά στη λίστα είναι έξι διαμερίσματα του Γιάννη Καρούζου, αλλά και άλλες βίλες και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει