Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

Πολλές φορές παρά το γεγονός ότι ακολουθείτε πιστά τη δίαιτά σας και γυμνάζεστε, το βάρος σας δεν μειώνεται. Αν συμβαίνει αυτό, ίσως πρέπει να εξετάσετε κάποιες από τις συνήθειές σας.

Ισως οι συνήθειές σας ή εν πάση περιπτώσει κάποιες απ’ αυτές να σας κρατούν πίσω, στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω:

1. Πίνετε πολλές θερμίδες. Πολλοί άνθρωποι περιλαμβάνουν συσκευασμένους χυμούς φρούτων στο πρωινό τους ή στα σνακ τους, ενώ άλλοι προτιμούν αναψυκτικά διαίτης, νομίζοντας ότι είναι υγιείς επιλογές. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι η κατανάλωση αυτών των χυμών ή αναψυκτικών θα μπορούσε να προσθέσει δύο και τρεις φορές περισσότερες θερμίδες στο γεύμα τους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή σε επιπλέον επιθυμία για ζάχαρη (που προκαλείται από τα αναψυκτικά διαίτης). Πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, αντί για τους χυμούς, θα κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο και όταν το σώμα είναι πλήρως ενυδατωμένο μπορεί να αποβάλλει πιο αποτελεσματικά τα απόβλητα, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει το πεπτικό σας σύστημα και να σάς βοηθήσει να χάσετε βάρος.

2. Τρώτε γιαούρτι με φρούτα και αρώματα. Το γιαούρτι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη, η οποία σάς κρατάει πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθά να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Αλλά το αρωματισμένο γιαούρτι ή το γιαούρτι με φρούτα είναι πολύ υψηλότερο σε θερμίδες, λόγω της περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα. Κάποια απ’ αυτά τα προϊόντα μπορεί, επίσης, να περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να έχουν και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στη γενική υγεία σας.

3. Τρώτε ενώ παρακολουθείτε το αγαπημένο σας παιχνίδι στην τηλεόραση. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να τρώτε πατατάκια μαζί με ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό όταν παρακολουθούν το αγαπημένο τους άθλημα ή εκπομπή στην τηλεόραση. Αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί τελικά να σας κάνει να τρώτε περισσότερο, γιατί ασυναίσθητα όταν τελειώσει το ένα πακέτο τσιπς ή το ένα ποτό μπορεί να πάρετε και δεύτερο κ.ο.κ. Αν τρώτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, το μυαλό σας θα πρέπει να επικεντρωθεί σε δύο πράγματα ταυτόχρονα, γι’ αυτό και απαιτείται επιπλέον χρόνος για τον εγκέφαλό σας να εγγράψει τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αυτό οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής. Ως εκ τούτου, πρέπει να δίνετε πάντα έμφαση στο φαγητό σας, όταν τρώτε.

4. Σάς αρέσει να κάνετε τακτικές εξορμήσεις σε εκδηλώσεις με μπουφέ. Το να «κλέψετε» τη δίαιτά σας μια φορά ή τη γυμναστική σας για ένα γεύμα σε μια ειδική περίσταση δεν είναι κάτι τόσο τρομερό, αλλά αν αυτή η ειδική περίσταση επαναλαμβάνεται συχνά και είναι μια εξόρμηση σε μπουφέ, τότε τρώτε περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζεται το σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσθέσετε τρεις με τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό σας απ’ ό,τι σε ένα συνηθισμένο γεύμα.

5. Κάνετε «δώρα» λιχουδιές στον εαυτό σας πολύ συχνά. Το να φάτε ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά περιστασιακά είναι μια χαρά, ίσως να επιβάλλεται κιόλας, αλλά το να προσφέρετε κάθε λίγο και λιγάκι στον εαυτό σας ένα κομμάτι σοκολάτα ή κάποιες κουταλιές παγωτού καθημερινά , αυτό θα σας οδηγήσει σε επιθυμία για γλυκά κάθε μέρα. Ετσι και να θέλετε να διαχειριστείτε το βάρος σας δεν θα τα καταφέρετε, αφού το μέγεθος της μερίδας σας συνεχώς θα μεγαλώνει και εσείς θα αρχίσετε να «αφήνεστε».

6. Αποφεύγετε εντελώς μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να αποφεύγουν εντελώς μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες, ή το λίπος για να ελέγξουν το βάρος τους. Αυτό οδηγεί σε πολυφαγία περιστασιακά, όταν βρεθείτε μπροστά στη συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων, ενώ στο μεσοδιάστημα στερείτε από το σώμα σας μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Ως εκ τούτου, αντί να αποφεύγετε εντελώς κάθε ομάδα τροφίμων, προσπαθήστε να ασκηθείτε στον έλεγχο των μερίδων σας.

7. Δεν κοιμάστε αρκετά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές σας συνήθειες σχετίζονται και με τον ύπνο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε επιθυμία για υπερκατανάλωση θερμίδων, πιο συχνά από το φυσιολογικό. Είναι πολύ εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να φάτε ένα σάντουιτς ή ένα γλυκό μαζί με τον καφέ σας για να πάρετε μια γρήγορη δόση ενέργειας. Αντί γι’ αυτό, προτιμήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει