Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγξω τις μερίδες μου;

Το να επιλέξετε έναν οδηγό για τις μερίδες που μαγειρεύετε απαιτεί κατ’ αρχήν επανεξέταση του τρόπου ζωής και των διατροφικών συνηθειών σας. Μόλις το κάνετε, τότε μπορείτε να επιλέξετε και το κατάλληλο εργαλείο.

Για τους ανθρώπους που ως επί το πλείστον μαγειρεύουν και τρώνε στο σπίτι, μια ζυγαριά κουζίνας μπορεί να είναι μια άριστη επιλογή. Για εκείνους που έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο έξω, ο καλύτερος οδηγός είναι η σύγκριση του πιάτου του εστιατορίου με παρόμοια αντικείμενα.

Ενώ τα φάρμακα, τα γυμναστήρια και τα προγράμματα διατροφής χρησιμοποιούνται εξίσου για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η διδασκαλία των ανθρώπων να ελέγχουν την μερίδα του φαγητού τους είναι το κλειδί για να οδηγηθούν στην απώλεια βάρους. Με τη χρήση ενός οδηγού μερίδας οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αρχίσουν να ελέγχουν την πρόσληψη τροφής τους σύμφωνα με τη δίαιτα ή το πρόγραμμα διατροφής τους. Η παχυσαρκία είναι σήμερα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου. Η άμεση διαθεσιμότητα των τροφίμων και η κακή εμπορία τροφίμων υψηλής θερμιδικής αξίας, καθώς και ο καθιστικός τρόπος ζωής, συνδυάζονται για να προκαλέσουν τόσο την αύξηση του βάρους, όσο και τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τα περιττά κιλά.

Στο σπίτι μια φθηνή ζυγαριά κουζίνας σε συνδυασμό με ένα καλό διατροφικό πίνακα μπορεί να επιτρέψει στον μάγειρα του σπιτιού να ζυγίσει το φαγητό και να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες θερμίδες, λίπη, υδατάνθρακες θα καταναλώσουν τα μέλη της οικογένειας. Μερικές ζυγαριές έχουν ενσωματωμένο υπολογιστή που επιτρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα του τροφίμου που ζυγίζετε και στη συνέχεια να σάς προσφέρουν ακριβείς διατροφικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν.

Πέρα από τις ζυγαριές κουζίνας για χρήση στο σπίτι, πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν και έναν αξιόπιστο θερμιδομετρητή, για να μετρούν τις θερμίδες που προσλαμβάνουν ανάλογα με την ποσότητα που τρώνε.

Εκείνοι που δειπνούν συχνά έξω, θα πρέπει να «εκπαιδεύσουν» το μάτι τους για να υπολογίσουν την τροφή τους ή να χρησιμοποιούν το χέρι τους. Για παράδειγμα μια ιδανική μερίδα κρέατος είναι γύρω στα 100-110 γραμμάρια κι αυτό μας κάνει περίπου το μέγεθος μιας τράπουλας. Μία μερίδα λαχανικών είναι λίγο μεγαλύτερη από το μπαλάκι του τένις. Η παλάμη μπορεί επίσης να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό, κυρίως για εκείνους που έχουν πρόβλημα να «οπτικοποιήσουν» τα αντικείμενα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός οδηγού μερίδας είναι ότι βοηθά τον χρήση να συνειδητοποιήσει την ποσότητα φαγητού που τρώει, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν προσπαθεί να χάσει βάρος. Για κάποιον που τρώει συχνά fast food, το να ξέρει πώς να μετρήσει ένα μέρος της μερίδας σε ένα ξεχωριστό μπολ ή πιάτο, θα τον βοηθήσει να μην πάρει κιλά. Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι ανησυχίες του καθενός για την υγεία ή τη διατροφή του. Ο αξιόπιστος οδηγός μερίδας είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον έλεγχο όλων των τροφών που καταναλώνει κάποιος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει