Πόρισμα Βουρλιώτη: «Εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

Σε ένα 9σέλιδο πόρισμα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» και αποδίδει στον Νίκο Μιχαλολιάκο διευθυντικό ρόλο σ’ αυτήν.

Από το πρωί του Σαββάτου, ως γνωστόν, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε όλη την Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε «εγκληματική οργάνωση».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, χαρακτηρίζει τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, διευθύνοντα εγκληματικής οργάνωσης και χρησιμοποιεί τον γερμανικό όρο «Φίρερ», ενώ αναφέρει ως χρόνο σύστατης της οργάνωσης το 1987. Ζητά, παράλληλα, να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιον το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, αναμένεται άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι εμπλέκονται.

Εξάλλου, από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ο κ. Βουρλιώτης φαίνεται να προκύπτει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζεται μόνο σε ρατσιστικές επιθέσεις αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως εκβίαση επιχειρηματιών από «μπράβους» της νύχτας, ακόμη και εκμετάλλευση μεταναστών.

Διαβάστε ακόμα:

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει