Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τη σύλληψη το πρωί του Σαββάτου (28/9) του γενικού γραμματέα της, Νίκου Μιχαλολιάκου και τριών βουλευτών του κόμματος.

Μετά την εισαγγελική έρευνα στοιχειοθετήθηκαν εντάλματα σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και μια ανθρωποκτονία στην περιοχή των Πετραλώνων, με αποτέλεσμα την σύλληψη των ανωτέρω καθώς και 14 ακόμα στελεχών του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα, αφού έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος 38 συνολικά στελεχών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνελήφθη λίγο μετά τις 9 το πρωί στο σπίτι του, όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος που έκανε δηλώσεις για το θέμα στους δημοσιογράφους στην είσοδο της ΓΑΔΑ, όπου μετέβη μόλις έμαθε τα γεγονότα, παραδόθηκε αυτοβούλως.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί επίσης και για τον Χρήστο Παππά, βουλευτή Επικρατείας, ο οποίος αναφέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης και τον Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Εύβοιας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρατούνται στη ΓΑΔΑ, που έχει μετατραπεί σε φρούριο, ενώ έξω απ’ αυτήν συγκεντρώνονται συνεχώς όλο και περισσότεροι οπαδοί και μέλη της παράταξης. Στις 5 το απόγευμα αναμένεται οι συλληφθέντες να οδηγηθούν με χειροπέδες στην Ευελπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι οι πρώτες συλλήψεις από την εποχή της Χούντας, το 1974, που αφορούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η κατηγορία που τους βαρύνει για «συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» δεν απαιτεί άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, καθώς η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση προσδίδει την κατηγορία του διαρκούς εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα Βουρλιώτη: «Εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει