Πώς μπορείτε να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών

Μία από τις λιγότερο ευχάριστες εμπειρίες ομορφιάς στον κόσμο είναι το λούσιμο και στέγνωμα των πρόσφατα βαμμένων μαλλιών και η ανακάλυψη ότι αντί για μια νέα εμφάνιση έχει έρθει η καταστροφή.

Είτε η χρωστική ουσία έχει δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα κακοβαμμένων μαλλιών, ή το γλυκύτατο κόκκινο χρώμα μετατράπηκε σε καφέ κατά λάθος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών.

Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει κατ’ αρχήν να μην πανικοβληθείτε. Γιατί οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Πολλοί εμπειρογνώμονες ομορφιάς συνιστούν σε μια τέτοια περίπτωση να αναζητήσετε άμεσα επαγγελματική βοήθεια ή συμβουλή. Μια κακή βαφή μαλλιών συνήθως μπορεί να καθαριστεί άμεσα από επαγγελματίες κομμωτές-βαφείς μαλλιών.

Τυπικά ο βαφέας μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, απογυμνώνοντας την τρίχα από το χρώμα, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να πάρει ένα νέο. Σε πολλές περιπτώσεις ο επαγγελματίας θα ξαναπεράσει νέα βαφή στα μαλλιά σας, είτε στο νέο χρώμα που επιθυμούσατε και δεν σας… βγήκε, είτε στην προηγούμενή σας απόχρωση. Βέβαια, αν και η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η λιγότερο επικίνδυνη για να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών, είναι σίγουρα αρκετά ακριβή. Κι από εκεί που βάφατε μόνη σας τα μαλλιά σας για να γλιτώσετε κάποια χρήματα, θα σας έρθει τελικά ο… κούκος αηδόνι συν την ψυχική οδύνη.

Για όσες γυναίκες, ωστόσο, επιλέξουν να δοκιμάσουν να διορθώσουν μόνες τους τα μαλλιά στο σπίτι, υπάρχουν ευτυχώς αρκετές επιλογές. Κατ’ αρχήν, αν η βαφή που χρησιμοποιήθηκε ήταν προσωρινή ή ημι-μόνιμη, μπορεί να την αφαιρέσετε από τα μαλλιά χρησιμοποιώντας  ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Ψάξτε για σαμπουάν που είναι ειδικά για λιπαρά μαλλιά ή για αυτά που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση της πιτυρίδας. Λούστε τα μαλλιά σας καλά μερικές φορές και στη συνέχεια στεγνώστε τα για να δείτε αν το χρώμα έχει γίνει πιο ήπιο ή αν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε αυτή τη θεραπεία μέσα σε δύο ημέρες από την αρχική βαφή.

Μπορεί, επίσης, να είναι δυνατό να βάψετε τα μαλλιά στο κανονικό τους χρώμα. Αν επιχειρήσετε αυτή τη μέθοδο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια πολύ φυσική απόχρωση που θα βοηθήσει να μειωθεί η εμφάνιση της κακής βαφής. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν το ξανθό της φράουλας, αν το μαλλί σας βγήκε πράσινο, το φυσικό καφέ αν το μαλλί σας βγήκε στα χρώματα του μπρούτζου και το ξανθό της τέφρας αν το μαλλί έχει βγει ροζ ή καστανό.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να καταλήξει σε αποτέλεσμα που θα εξαρτάται αποκλειστικά από την τύχη. Μπορεί να λειτουργήσει άψογα και να απαλλαγείτε από το μαλλί με το παράξενο χρώμα, αλλά μπορεί και να αποτύχει εντελώς. Αν η αρχική χρωστική δεν εφαρμόστηκε ομοιόμορφα, τότε στην προσπάθειά σας να επαναφέρετε την βαφή υπάρχει φόβος να δημιουργήσετε ένα συνονθύλευμα, ή ακόμα και να κάνετε μαλλιά… ριγέ!

Για να αποφύγετε μια κακή βαφή μαλλιών, είναι κεφαλαιώδες ζήτημα να δοκιμάσετε την κάθε βαφή πριν την εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Ψαλιδίστε ένα μικρό τμήμα από τα μαλλιά σας, εφαρμόστε τη χρωστική ουσία, στη συνέχεια αφήστε την να μουσκέψει, σύμφωνα με τις οδηγίες βαφής. Ξεπλύνετε το δείγμα και στεγνώστε το για να δείτε πώς θα εμφανιστεί το τελικό χρώμα. Παρόλο που το χρώμα μπορεί να διαφέρει ελαφρά -άλλωστε αυτό συμβαίνει ακόμα και από κουτί σε κουτί- οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους τακτικά στο σπίτι με τον παραπάνω τρόπο θα μπορέσουν να αποφύγουν τυχόν καταστροφές.

Μια άλλη σημαντική αιτία της κακής βαφής μαλλιών είναι η ακατάλληλη εφαρμογή. Για να αποφύγετε μπαλώματα και ραβδώσεις, σιγουρευτείτε ότι το μαλλί είναι βαμμένο από την ρίζα μέχρι την άκρη, δουλέψτε με μικρά τμήματα και εξασφαλίστε ότι όλες οι στρώσεις είναι προσβάσιμες.

Αν έχετε σγουρά ή μακριά μαλλιά θα πρέπει να αγοραστούν και να αναμειχθούν δύο συσκευασίες για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα ξεμείνετε από βαφή στη μέση της διαδικασίας.

Κάνοντας απλά βήματα μπορείτε να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη εφαρμογή και να αποτρέψετε ενδεχόμενη καταστροφή στα μαλλιά σας από μια κακή βαφή μαλλιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει