Πώς θα επιλέξετε φρούτα με λίγες θερμίδες

Αν θέλετε να επιλέξετε τα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες, πρέπει να ξεκινήσετε από το γεγονός ότι τα φρούτα που θα επιλέξετε θα είναι φρέσκα. Τα κονσερβοποιημένα φρούτα συχνά συσκευάζονται με ζαχαρούχα σιρόπια.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε θερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για τα αποξηραμένα φρούτα. Συσκευάζουν πολλή ζάχαρη σε μικρό χώρο, γεγονός που τα καθιστά κάκιστη επιλογή σε ό,τι αφορά τις θερμίδες.

Επιλέξτε λογικές μερίδες φρέσκων, χαμηλών σε θερμίδες φρούτων όπως τα βατόμουρα, τα βακκίνια, τα βερίκοκα και το καρπούζι που θα σάς βοηθήσουν να κρατήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο.

Οταν ψάχνετε για φρούτα χαμηλά σε θερμίδες, εξυπακούεται πως κάποια είναι καλύτερα από άλλα. Βερίκοκα, φράουλες, γκρέιπφρουτ, μήλα, βατόμουρα και καρπούζι διαθέτουν λιγότερες από 30 θερμίδες ανά μερίδα. Ακόμα και τα φρέσκα φρούτα με περισσότερες θερμίδες, όπως οι μπανάνες, τα πορτοκάλια ή ο ανανάς περιέχουν λιγότερες από 70 θερμίδες ανά μερίδα.

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι όλα τα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι αλήθεια ότι η επιλογή ενός φρούτου είναι πιο υγιεινή επιλογή απ’ ό,τι τα γλυκά σνακ και τα επιδόρπια, ωστόσο αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τη θρεπτική αξία παρά με το θερμιδικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα μισό φλιτζάνι σταφίδες έχει 217 θερμίδες, ποσότητα που είναι παρόμοια με αυτή μιας μπάρας σοκολάτας.

Ολα τα αποξηραμένα φρούτα υποφέρουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κάποιο βαθμό. Το νερό που παρέχει μεγάλο μέρος της μάζας στα φρέσκα φρούτα, αποστραγγίζεται από τα αποξηραμένα. Πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερο φρούτο για να κάνει μια μερίδα. Αυτό το τμήμα σταφίδες με τις 217 θερμίδες έχει τον ίδιο όγκο με μισό φλιτζάνι σταφύλια, των οποίων οι μερίδες είναι μόλις 31. Το θερμιδικό περιεχόμενο του κάθε σταφυλιού δεν έχει αλλάξει, αλλά το πρώτο φλιτζάνι περιέχει 7 σταφίδες για κάθε ρόγα σταφύλι. Τα φρέσκα προϊόντα, λοιπόν, θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή σας για να επιλέξετε χαμηλά σε θερμίδες φρούτα.

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα με την εύκολη αποθήκευση και τη μακρά διάρκεια ζωής είναι μια ελκυστική επιλογή που σάς επιτρέπει να απολαύσετε φρούτα εκτός εποχής, αλλά αυτά τα φρούτα σπάνια είναι χαμηλά σε θερμίδες. Πολλά από αυτά είναι συσκευασμένα με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, γεγονός που αυξάνει τις θερμίδες τους. Ακόμα και τα φρούτα που συσκευάζονται σε χυμό φρούτων μπορούν να είναι σημαντικά υψηλότερα σε θερμίδες, ως αποτέλεσμα του συμπυκνωμένου χυμού που χρησιμοποιείται τυπικά. Οταν σκέφτεστε κονσερβοποιημένα φρούτα, εξετάστε προσεκτικά την ετικέτα και την καταμέτρηση των θερμίδων που παρατίθενται.

Είναι, επίσης, σημαντικό να θυμόσαστε να ελέγχετε και την ποσότητα της μερίδας όταν καταναλώνετε φρούτα χαμηλά σε θερμίδες. Το καρπούζι και το πεπόνι είναι χαμηλά σε θερμίδες φρούτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε ένα ολόκληρο πεπόνι και μετά να έχετε την απαίτηση να χάσετε βάρος. Σε γενικές γραμμές μία μερίδα είναι περίπου το ήμισυ ενός κυπέλλου. Ενα μεσαίου μεγέθους φρούτο, όπως ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι είναι μία μερίδα φρούτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει