«Πράσινο φως» από ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Την πρώτη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του ΣτΕ έχασαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, είπε «όχι» στις αιτήσεις τους για τη μη κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο, με σειρά αποφάσεών της απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ζητούσαν να ανασταλεί η, από 23.9.2013, υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί. Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ υπογραμμίζει ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει