Προφυλακιστέος και ο Χρήστος Παππάς

Μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και ο Χρήστος Παππάς θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος από τους ανακριτές για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την απολογία του το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) και ολοκλήρωσε μετά τις επτά το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισής του.

Το σκεπτικό της απόφασης των δικαστικών λειτουργών δεν έγινε γνωστό, αλλά θεωρείται πως βάρυνε το γεγονός ότι τού αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στην οργάνωση, ότι εμφανίστηκε με καθυστέρηση ενός 24ώρου από την έκδοση εντάλματος εις βάρος του, στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί και το γεγονός ότι άδειασε αιφνιδιαστικά το σπίτι του λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων ο Χρήστος Παππάς φώναξε «Ζήτω η Ελευθερία, Ζήτω η Χρυσή Αυγή». Ο βουλευτής Επικρατείας της Χ.Α. διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής (4/10) αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στη γυναικεία πτέρυγα όπου έχουν οδηγηθεί ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης (3/10) οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Πατέλης (αργότερα ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει