Προφυλακιστέος ο Μιχαλολιάκος (video)

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/10) ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η απολογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, αλλά οι ανακριτές πριν εκδώσουν την απόφασή τους θέλησαν να ακούσουν και την εκδοχή του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια και να διασταυρώσουν στοιχεία για τις τηλεφωνικές κλήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι κλήσεις έγιναν σε σταθερά τηλέφωνα που αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε παραχωρήσει στο κόμμα, αλλά σύμφωνα με τους συνηγόρους του αυτό δεν αποδεικνύει πως ο πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής. Η τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, έλαβε πλήθος τηλεφωνημάτων από τον Πατέλη μετά τη δολοφονία, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την ανάκριση μερική άρση του απορρήτου, ούτως ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος στην απολογία του υποστήριξε πως η δίωξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, δήλωσε πως λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Γιώργος Πατέλης, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Βγαίνοντας από την Ευελπίδων για να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ μετά την απόφαση των ανακριτών,  ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη». Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Γιώργο Πατέλη θα παραμείνουν στη ΓΑΔΑ, μέχρις ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν.

Χρυσή Αυγή: «Μεθόδευση που υπαγορεύθηκε από ξένα κέντρα»

Μετά την είδηση της προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για άθλια σκευωρία που έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα.

«Οι δικαστικές αρχές προέβησαν στον παράλογο ισχυρισμό πως οι χιλιάδες πολίτες που καλούν καθημερινά και για οποιοδήποτε θέμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Χρυσής Αυγής μιλούν απευθείας με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο! Σαν να λέμε πως όποιος καλεί στην Συγγρού μιλάει με τον Σαμαρά, στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο και στην Κουμουνδούρου με τον Τσίπρα. Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

http://www.youtube.com/watch?v=bCnIC5NCb2g

Μπορεί επίσης να σας αρέσει