Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ (photos)

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα τη διακοπή χρηματοδότησης και τη διαθεσιμότητα 800.000 εργαζόμενων.

Το Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού και έτσι ο Ομπάμα έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να εκτελέσουν τα σχέδια για διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης, το λεγόμενο shut down.

Aυτό σημαίνει πως υπάρχει διακοπή χρηματοδότησης της κυβέρνησης, καθώς το κράτος δεν θα μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.
Οι εξελίξεις είναι πια ραγδαίες και περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θεωρούνται μη απαραίτητο προσωπικό, αφού οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κλείσουν, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι νεοτέρας, μέχρις ότου δηλαδή το Κογκρέσο αποφασίσει να εγκρίνει τους πόρους χρηματοδότητης των υπηρεσιών τους.

Αμεσες θα είναι οι συνέπειες στον τουρισμό, καθώς το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γκραν Κάνυον, το Γιοσέμπι και τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, παρέμειναν κλειστά την 1η Οκτωβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει