Στις 16.000 οι αιτήσεις για προστασία πρώτης κατοικίας

Λήγει την Παρασκευή (28/2) η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων προς τις τράπεζες  για υπαγωγή στον νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς.

Ωστόσο, για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

Οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί μέχρι και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις τράπεζες για υπαγωγή στον νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς για το 2014, έφτασαν τις 16.000, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκη.

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Eνωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γιώργος Ζαννιάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εφαρμογής του νόμου.

«Αυτό δείχνει ότι άνθρωποι που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, είδαν ότι ο νόμος αυτός επιτρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, χωρίς να υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι κίνδυνοι που θα υπήρχαν εάν δεν είχαμε αυτές τις συγκεκριμένες προβλέψεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει