Τι ερευνά η Αντιτρομοκρατική για την εκτέλεση των δύο μελών της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο N. Ηράκλειο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες απεικονίζεται η σκηνή της διπλής δολοφονίας των μελών της, εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.

Το βίντεο αυτό έχει μπει στο μικροσκόπιο και αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τους αναλυτές να επικεντρώνονται στην εικόνα του εκτελεστή. Οι ειδικοί προσπαθούν αναλύοντας την εικόνα καρέ – καρέ να συγκρίνουν τον σωματότυπο του δράστη με υπόπτους από τον χώρο των ένοπλων οργανώσεων.

Παράλληλα με το βίντεο ερευνούν και το θέμα της μοτοσικλέτας με την οποία κινήθηκαν οι δράστες, αλλά και το δρομολόγιο διαφυγής τους. Η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς και είναι πιθανότατα αυτή που χρησιμοποίησαν αποδείχτηκε ότι είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Υπάρχει και μία ακόμα μηχανή που βρέθηκε στη Μεταμόρφωση, αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Το τρίτο μέτωπο στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες είναι οι αυτόπτες μάρτυρες. Για την Αντιτρομοκρατική ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η κατάθεση του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν μαζί με τα δύο θύματα της επίθεσης, τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη, καθώς και τον 29χρονο τραυματία Αλέξανδρο Γέροντα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο τέταρτος της παρέας, παρόλο που πυροβολήθηκε επίσης, κατάφερε να γλιτώσει αφού οι δράστες αστόχησαν. Προς το παρόν λόγω του σοκ δεν είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά έχουν ήδη εξεταστεί 30 άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του κόμματος την βραδιά της επίθεσης.

Η Αντιτρομοκρατική βλέπει να επιστρέφει ο «εφιάλτης» που είχε χτυπήσει πριν από τρεισήμισι χρόνια με την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, σε μια χρονική στιγμή που θεωρούσε πως η τρομοκρατία σε επίπεδο «εκτελεστών» είχε εξαλειφθεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αντιτρομοκρατικής, η επίθεση της περασμένης Παρασκευής ανοίγει έναν νέο κύκλο στο «αντάρτικο πόλης», καθώς από την εποχή της δολοφονίας Γκιόλια μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο επιθέσεις με γκαζάκια, ή ακόμα και πυροβολισμοί κατά γραφείων κομμάτων, αλλά σε καμία περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίες.

http://www.youtube.com/watch?v=Fp04BJUJvKg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει