Ξεπούλημα στο 50% της αντικειμενικής τα σπίτια στα βόρεια προάστια

Το ένα στα δύο σπίτια που βρίσκονται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας πωλούνται ακόμα και στο 50% της αντικειμενικής τους αξίας, για περιοχές όπως η Εκάλη, η Δροσιά, η Κηφισιά, το Μαρούσι και η Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με στοιχεία της REMAX, η αγορά ακινήτων έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και η πώληση στο 30% των αντικειμενικών έχει γίνει πια κανόνας, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που πωλήθηκαν σπίτια ακόμα και στο 50% της αντικειμενικής.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, ακόμα και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000, πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής. Πέραν των χαμηλών τιμών, ελάχιστα από τα προς πώληση ακίνητα βρίσκουν αγοραστές. Σύμφωνα με τη REMAX, ανάλογα με την περιοχή, αλλάζει χέρια τελικά το 3% έως 11% του συνόλου των προς πώληση κατοικιών. Τα ακίνητα που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πωληθούν, είναι όσα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε σταθμούς μετρό ή ΗΣΑΠ, σημειώνει η REMAX.

Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με βάση την έρευνα, το 87% των ειδικών της αγοράς ακινήτων εκτιμά ότι η κρίση θα διαρκέσει από ένα έως τρία χρόνια ακόμη, ενώ το 50% τοποθετεί τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ δύο και τριών ετών. Επίσης, το 88,4% των ειδικών της κτηματαγοράς θεωρεί ότι οι τιμές πώλησης των κατοικιών έχουν μειωθεί σε σχέση με έξι μήνες πριν. Ωστόσο, το 83% θεωρεί ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν εκ νέου κατά τους επόμενους έξι μήνες. Τέλος, το 61% αναμένει χαμηλότερη ζήτηση το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 10% αναμένει αύξηση των αγοραπωλησιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει