Χωρίς προειδοποίηση οι κατασχέσεις για οφειλές στο Δημόσιο

Σε «ξαφνικό θάνατο» μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο, θα προχωρούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες με βάση το νέο online σύστημα πρόσβασης των ελεγκτών στους τραπεζικούς μηχανισμούς.

Θα υπάρχει μάλιστα και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λπ.

Παράλληλα, δημιουργείται από φέτος και αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος Απριλίου του 2015 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση αυτό θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.

Την ίδια ώρα θα υπάρχει διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το Διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει