Η αδηφαγική διαταραχή και τα συμπτώματά της

Εχει γίνει πολύ συνηθισμένο να συναντά κανείς σήμερα ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, λόγω της πολιτιστικής εμμονής που υπάρχει με το βάρος, την εμφάνιση, το σχήμα και το μέγεθος του σώματος.

Η βουλιμία, η υπερφαγία και η ανορεξία θεωρούνται τα πιο κοινά είδη των διατροφικών διαταραχών. Μεταξύ αυτών των διαταραχών, η αδηφαγική διατροφική διαταραχή είναι η πιο επικίνδυνη. Είναι μια διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να τρώνε πολύ μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε τακτική βάση. Η παρόρμηση να τρώμε είναι ανεξέλεγκτη, αλλά αυτή η διαταραχή είναι πολύ απογοητευτική, αηδιαστική και οδυνηρή για ένα άτομο και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η θεραπεία μιας τέτοιας διαταραχής, έχοντας μια σαφή ιδέα για τα συμπτώματά της.

Η παρόρμηση για κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων

Η παρόρμηση είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της αδηφαγικής διατροφικής διαταραχής. Η ζωής ενός ατόμου που πάσχει από αυτή τη διαταραχή περιστρέφεται γύρω από τη δίαιτα, το βάρος και κυρίως τα τρόφιμα. Το φαγητό είναι το μόνο πράγμα που ένα άτομο σκέφτεται. Υπάρχουν μια σειρά από επιλογές δίαιτας που δοκιμάζονται από το άτομο, αλλά το ίδιο δεν είναι σε θέση να βρει τη σωστή διατροφή που μπορεί να σταματήσει την κραιπάλη, διότι η στέρηση προκαλείται από τις πολλές δίαιτες που το κάνουν να διολισθήσει και πάλι στην πολυφαγία.

Αίσθημα ντροπής

Αυτό το σύμπτωμα είναι πολύ συχνό, διότι πολλές φορές συμβαίνει οι άνθρωποι να αρχίζουν να αισθάνονται αμηχανία και ντροπή για την ποσότητα των τροφίμων που τρώνε. Είναι εξαιτίας αυτού του λόγου που οι άνθρωποι αρχίζουν να τρώνε ιδιωτικά επειδή δεν θέλουν οι άνθρωποι να γνωρίζουν την ποσότητα των τροφίμων που λαμβάνουν και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κοινωνική απομόνωση.

Διακυμάνσεις του βάρους

Αυτό είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό σύμπτωμα της κραιπάλης του φαγητού. Υπάρχουν άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά τρόφιμα και είναι υπέρβαροι, αλλά η μέτρηση του βάρους τους είναι η ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από αυτό οι άνθρωποι που δεν παρασύρονται από το φαγητό είναι επίσης πρόθυμοι να σταματήσουν τη συνήθειά τους να τρώνε πολύ και καταφέρνουν να χάνουν και να αυξάνουν το σωματικό βάρος τους πολύ συχνά.

Αίσθημα καταναγκασμού

Αυτό είναι ένα σύμπτωμα κατά το οποίο ένα άτομο δεν είναι σε θέση να ελέγξει την επιθυμία του να φάει. Ενα άτομο μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες από την κατανάλωση πάρα πολύ φαγητού, αλλά για ορισμένους λόγους, δεν μπορεί να ελέγξει ή να χορτάσει την πείνα του, λόγω αυτής της διαταραχής. Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται υποχρεωμένοι να φάνε κάποιο φαγητό, ακόμη και αν δεν νοιώθουν πεινασμένοι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί από ένα άτομο που πάσχει από αδηφαγική διατροφική διαταραχή.

Tάση να τρώει κανείς πολύ γρήγορα

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αδηφαγική διατροφική διαταραχή έχουν την τάση να τρώνε πολύ γρήγορα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται χρόνο για να φάνε την τροφή τους και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα αυτής της διαταραχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει