Η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα

Ενας από τους λόγους χαμηλής παραγωγικότητας στους χώρους εργασίας είναι η έλλειψη ύπνου, όπως διαπίστωσε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και του μη κερδοσκοπικού, ερευνητικού ινστιτούτου Rand Europe.

Μελέτη που έγινε σε πάνω από 21.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι ούτε το κάπνισμα, ούτε η κακή διατροφή ή κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την απόδοση στη δουλειά.

Αντίθετα η έλλειψη ύπνου ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας. Μάλιστα, οι άνθρωποι που κοιμούνται από 6 ώρες και κάτω κάθε βράδυ είναι οι λιγότερο παραγωγικοί. Ενώ τα άτομα που κοιμούνται ένα πλήρες 8ωρο είναι πολύ παραγωγικά στη δουλειά. Τόνισαν δε, πως η έλλειψη ύπνου ευθύνεται επίσης για την εμφάνιση διαβήτη, αφού η ινσουλίνη δυσκολεύεται να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιπροσθέτως, συμβάλλουν τα οικονομικά προβλήματα, η κακή ψυχική υγεία, αλλά και τα μυοσκελετικά προβλήματα στη μείωση της παραγωγικότητας, ενώ, αντίθετα όσοι γυμνάζονται έχουν καλύτερη απόδοση.

Τέλος, οι ειδικοί επεσήμαναν ότι η πίεση στην εργασία, το άγχος και ο φόβος, καθώς και η μη πληρωμή των δεδουλευμένων ήταν ανασταλτικοί παράγοντες παραγωγικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει