Πιο παραγωγικοί και θετικοί είναι οι εργαζόμενοι που διαθέτουν χιούμορ

Είναι γνωστό ότι το γέλιο μας βοηθά να κάνουμε τη ζωή μας πιο ευχάριστη, να καταπολεμήσουμε το άγχος, να αποδίδουμε καλύτερα στην εργασία μας και να αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά τα προβλήματά μας.

Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο ποσοστό απολύσεων που γίνονται στις ΗΠΑ οφείλονται στις κακές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι μόνο το 15% των απολύσεων οφείλονταν στην ανεπάρκεια του εργαζόμενου, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό, ένα 75%, οφείλονταν στις προβληματικές σχέσεις που είχαν αυτοί οι εργαζόμενοι με τους συναδέλφους τους.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι το γέλιο και το χιούμορ που διαθέτει ένα άτομο το βοηθά να αντιμετωπίσει τα δύσκολα της ζωής, να έχει καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, να μειώνει το στρες, όχι μόνο το δικό του, αλλά και των γύρω του και να συμβάλλει στο να είναι παραγωγικότερος και αποτελεσματικότερος στην εργασία του. Μέσω του χιούμορ και της καλής και θετικής διάθεσης αυξάνεται η ομαδικότητα και αποφορτίζεται η όποια πίεση και αρνητική διάθεση υπάρχει στο χώρο εργασίας, γεγονός που είναι ωφέλιμο για την ίδια την εργασία. Επίσης, βοηθά το άτομο, καθώς και τους ανθρώπους που το περιβάλλουν να έχουν καλύτερη ψυχολογία, να καταπολεμούν τον θυμό, τη ζήλια και την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης, ενώ και σωματικά βοηθά στο να μην έχουν μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους, υψηλή πίεση και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα που έχουν χιούμορ έχουν συνήθως υψηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός που δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό. Όπως λένε, είναι μεγάλο πλεονέκτημα ένας εργαζόμενος, εκτός των επαγγελματικών του προσόντων να διαθέτει και χιούμορ, γιατί αυτό συμβάλει θετικά στο επίπεδο συνεργασίας του με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, στο να έχει καλύτερη υγεία και να κάνει λιγότερες απουσίες, λόγω ασθενειών, στο να βελτιώνει την παραγωγικότητα και στο να αντιμετωπίζει τις όποιες κρίσεις ή προβλήματα προκύψουν με τον καλύτερο και πιο ήρεμο τρόπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει