Ποια είναι τα συν και τα πλην των εμφυτευμάτων στήθους

Τα εμφυτεύματα στήθους τοποθετούνται κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης αύξησης ή διεύρυνσης του στήθους με σκοπό να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους της γυναίκας και παράλληλα την αυτοεκτίμησή της.

Πολλοί τύποι εμφυτευμάτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ανακατασκευάσουν ένα παραμορφωμένο στήθος ή για να καλύψουν την απώλεια του μαστού που μπορεί να έχει αφαιρεθεί.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας αριθμός μειονεκτημάτων σε ό,τι αφορά τα εμφυτεύματα στήθους, συμπεριλαμβανομένης της επώδυνης ανάκαμψης από την επέμβαση.

Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα εμφυτεύματα του στήθους περιλαμβάνουν την μόλυνση, τη ρήξη και τη δυσκολία στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Η χειρουργική επέμβαση είναι επίσης αρκετά ακριβή, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που τα εμφυτεύματα δεν διαρκούν για μια ζωή και κάποια στιγμή χρειάζονται αντικατάσταση.

Ένα από τα θέματα που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι γυναίκες είναι πως δεν θα πρέπει να μεγαλώσουν δραματικά τα στήθη τους. Επίσης, πως για τις γυναίκες που θέλουν μια μικρή αλλαγή, είναι διαθέσιμα και μικρότερα εμφυτεύματα. Τα μεγάλα στήθη συχνά σχετίζονται με τη γονιμότητα και τη σεξουαλικότητα και μπορεί οι γυναίκες να πιστεύουν πως θεωρούνται περισσότερο ελκυστικά και μπορούν να τις κάνουν πιο επιθυμητές στους υποψήφιους συντρόφους.

Από την άλλη οι γυναίκες με μικρό στήθος μπορεί να αισθάνονται σε ένα βαθμό ανεπαρκείς και να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ετσι, επιλέγουν να βάλουν μεγαλύτερα εμφυτεύματα για να αισθανθούν καλύτερα και να αυξήσουν τον αυτοσεβασμό τους.

Θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν υπόψιν πως τα μεγαλύτερα γυναικεία στήθη δεν αποτελούν ένα θαυματουργό φάρμακο σε θέματα αυτοεκτίμησης.

Κάποιες φορές τα εμφυτεύματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ιατρικές καταστάσεις. Η χειρουργική αφαίρεση του ενός ή και των δύο μαστών μερικές φορές είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μαστεκτομή. Τα εμφυτεύματα στήθους συχνά χρησιμοποιούνται για να ανακατασκευαστεί αυτή η βλάβη.

Ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα της χειρουργικής επέμβασης για αύξηση του στήθους είναι το γεγονός ότι πολλές φορές η ανάκαμψη από την επέμβαση είναι εξαιρετικά επώδυνη. Οι γυναίκες πρέπει να περιορίσουν δραστικά τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ανάλογα με το μέγεθος των εμφυτευμάτων η ανάκτηση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες.

Όπως συμβαίνει σε κάθε σημαντική χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τη διαδικασία. Ενας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η μετεγχειρητική μόλυνση. Τα εμφυτεύματα εμπεριέχουν πάντα τον κίνδυνο της ρήξης που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Όταν συμβαίνει αυτό, το κατεστραμμένο εμφύτευμα πρέπει να αφαιρεθεί.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού, εντούτοις μπορούν να δυσκολέψουν την ανίχνευσή του. Μια γυναίκα που έχει εμφυτεύματα στήθους συνήθως θα αργήσει περισσότερο να ανιχνεύσει έναν όγκο στο στήθος της κατά τη διάρκεια μιας αυτοεξέτασης στήθους. Αντίστοιχα και οι μαστογραφίες είναι πιο δύσκολες και πρέπει να παρθούν περισσότερες εικόνες για να υπάρξει σαφής εκτίμηση.

Η αύξηση του στήθους είναι μια ακριβή διαδικασία και οι γυναίκες που θα βάλουν εμφυτεύματα θα πρέπει να εξετάζονται τακτικά για να προλάβουν τυχόν προβλήματα νωρίς. Επίσης, όσο περνάει ο χρόνος τα εμφυτεύματα θα γίνονται πιο λεπτά. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί η ρήξη τους θα πρέπει να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται με νέα μέσα σε διάστημα πέντε έως δέκα ετών.

Διαβάστε επίσης:

Αν σκάσουν τα εμφυτεύματα σιλικόνης ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει