Ποιες ήταν οι πιο συχνές αναζητήσεις για θέματα Υγείας μέσα στο 2013;

Η εγκυμοσύνη, τα αυγά, η προπόνηση insanity, η δίαιτα Paleo και η γρίπη βρίσκονται στην κορυφή των πιο αναζητημένων λέξεων των πέντε κατηγοριών που αφορούν θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης στη Google για το 2013.

Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και ανάμεσα στη σειρά των στατιστικών που βγάζει η γιγάντια αυτή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου για το 2013 είναι και τα θέματα υγείας, οι δίαιτες, οι θερμίδες των τροφών και τα προγράμματα γυμναστικής.

Κι αν εξαιρέσει κανείς καταστάσεις όπως η γρίπη, ή η εγκυμοσύνη που θεωρούνται «σταθερές αξίες» στην αναζήτηση των χρηστών κάθε χρόνο, κάποια από τα υπόλοιπα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οπως για παράδειγμα ότι στην πρώτη πεντάδα αναζητήσεων για τα συμπτώματα υγείας φιγουράρουν εκτός από την εγκυμοσύνη και τη γρίπη (που είναι αναμενόμενες), ο διαβήτης, το άγχος και ο θυρεοειδής. Γεγονός που υποδηλώνει πως οι συγκεκριμένες καταστάσεις επηρεάζουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν να βρουν αίτια, συμπτώματα και θεραπεία.

Στις αναζητήσεις θερμίδων τα αυγά φιγουράρουν στην πρώτη θέση, όχι τόσο για τις θερμίδες που περιέχουν, όσο για την διχογνωμία σχετικά με το αν ανεβάζουν ή όχι την χοληστερόλη. Είναι αλήθεια ότι μέσα στο 2013 καταρρίφθηκε οριστικά ο μύθος που ήθελε τα αυγά να βλάπτουν την υγεία και το γεγονός αυτό ώθησε πολύ κόσμο να αναζητήσει πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η μπανάνα, ένα φρούτο που επίσης απενοχοποιήθηκε μέσα στη χρονιά αφού αποδείχτηκε πως όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά βοηθά τον οργανισμό με τις μεγάλες ποσότητες καλίου που περιέχει.

Σε θέματα άσκησης και γυμναστικής την πρώτη θέση στις αναζητήσεις πήρε η προπόνηση insanity, το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον γνωστό χορευτή, χορογράφο και «γκουρού» της φυσικής κατάστασης Shaun T., το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το σκληρότερο πρόγραμμα αεροβικής που έγινε ποτέ και είναι χτισμένο γύρω από την μέγιστη καρδιακή συχνότητα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που ονομάστηκε insanity (παραφροσύνη).

Στις δίαιτες την πρώτη θέση κατέκτησε η δίαιτα Paleo που υιοθετείται από ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα πληθυσμού αφού θεωρείται -και όχι άδικα- μία ισορροπημένη και αποτελεσματική δίαιτα. Η μεσογειακή δίαιτα φιγουράρει στην τρίτη θέση και «σφήνα» ανάμεσά τους πήρε μία δίαιτα που χαρακτηρίστηκε ως μαζί με την Paleo ως ένα από τα καλύτερα trends της χρονιάς και δεν είναι άλλη από τη δίαιτα των χυμών από πράσινα λαχανικά που βασικό σκοπό έχει να αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Στα γενικότερα θέματα υγείας δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Σχεδόν κάθε σεζόν την πρώτη θέση κατακτά η εποχιακή γρίπη και το κρυολόγημα, καθώς και η προσπάθεια να ξεδιαλύνει κάποιος τι ακριβώς είναι το καθένα και βέβαια ο τοκετός, αφού κάθε γυναίκα που περιμένει μωρό ενδιαφέρεται να διαβάσει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί για την νέα ζωή που πρόκειται να φέρει στον κόσμο.

Ας δούμε αναλυτικά τις δέκα πιο δημοφιλείς αναζητήσεις σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες Υγείας για το 2013 που είναι  οι εξής:

Συμπτώματα υγείας

Εγκυμοσύνη

Γρίπη

Διαβήτης

Αγχος

Θυρεοειδής

HIV

Μονοπυρήνωση

Λύκος

Ερπης

Πνευμονία

Αναζητήσεις θερμίδων

Αυγά

Μπανάνα

Μπύρα

Βρώμη

Ζάχαρη

Σούσι

Κρασί

Ποπ κορν

Καφέ

Αβοκάντο

Προπονήσεις και ασκήσεις

Προπόνηση Insanity

Προπόνηση CrossFit

Προπόνηση κοιλιάς

Προπόνηση για δικεφάλους

Προπόνηση 7 λεπτών

Προπόνηση με Kettlebell

Προπόνηση ώμου

Προπόνηση πλάτης

Ασκήσεις plank

Προπόνηση TRX

Δίαιτες

Παλαιολιθική (Paleo) Δίαιτα

Διατροφή Juice Cleanse

Μεσογειακή Διατροφή

Διατροφή Master Cleanse

Kετογενική δίαιτα

Δίαιτα οkinawa

Δίαιτα του παμφάγου

Δίαιτα των φρούτων

Δίαιτα των ψαρικών

Δίαιτα flexitarian

Θέματα υγείας

Γρίπη

Κρυολόγημα

Τοκετός

Διάρροια

Ισορροπία

Δίαιτα

Οσφυαλγία

Αλλεργίες

Εξάνθημα

Λύκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει