Τα 5 χειρότερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στη σχέση

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι γυναίκες μοιάζουν να έρχονται από τον πλανήτη Αφροδίτη και οι άνδρες από τον πλανήτη Αρη κι έτσι δεν πρέπει να προκαλεί σε κανέναν εντύπωση ότι δυσκολεύονται να συνυπάρξουν στον πλανήτη Γη.

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των δύο φύλων που όσο και αν το παλεύουν δεν μπορούν εύκολα να τα διορθώσουν κι όσο δεν τα διορθώνουν τόσο η σχέση ακροβατεί ανάμεσα στην υποβάθμιση της ποιότητάς της και την κατάρρευση.

Δείτε ποια είναι τα πέντε χειρότερα λάθη  που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε:

1. Περιμένοντας το «παραμύθι»

Μία από τις πιο συχνές παγίδες σε μια σχέση είναι πως την αντιμετωπίζουμε περίπου ως παραμύθι με τον «πρίγκιπα και την πριγκιποπούλα» και έτσι μόλις αυτό καταρρεύσει η προσγείωση είναι τόσο ανώμαλη που πολλοί δυσκολεύονται να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Μεγαλώνουμε πιστεύοντας ότι οι σχέσεις είναι τέλειες, ότι θα βρούμε τον τέλειο άνδρα ή την τέλεια γυναίκα και θα ζήσουμε μια ιστορία μεγάλης αγάπης, για να χτυπήσει ξαφνικά το ρολόι 12 και η άμαξα να μετατραπεί σε νεροκολοκύθα, η πριγκίπισσα να γίνει σταχτοπούτα και ο πρίγκιπας ένας απλός θνητός. Είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να κάνουμε στο μυαλό μας τις βελτιώσεις ώστε να μεταβούμε ανώδυνα από τον κόσμο της φαντασίας στην πραγματικότητα και η σχέση να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά.

2. Απιστία

Σε ό,τι αφορά τα λάθη μιας σχέσης, η απιστία είναι ίσως ένας από πιο σοβαρούς λόγους διακοπής της. Μόλις η άσχημη πράξη έχει συντελεστεί, η σχέση έχει φθαρεί. Εάν ο/η σύντροφός σας σάς απατά και είστε το θύμα αυτής της κατάστασης, θα νοιώσετε εχθρότητα, αναστάτωση και θυμό. Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί θεμέλιο για μια μακρόχρονη και ευτυχισμένη σχέση. Η απιστία δεν είναι ευχάριστη για κανένα από τα δύο μέρη και σίγουρα δεν είναι ένα συστατικό στη συνταγή για μια σχέση αγάπης.

3. Να έχετε και δική σας ζωή

Η σχέση σας μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας και η αίσθηση ότι δεν είστε σε θέση να απολαύσετε το χρόνο σας μακριά από το άλλο σας μισό υποδηλώνει ότι η σχέση σας είναι απόφαση ζωής. Ομως, είναι λάθος τα σχέδιά σας να υπαγορεύονται από ό,τι κάνει ο/η σύζυγός σας. Αν δεν μπορείτε να δείτε τους φίλους σας και την οικογένειά σας, σταδιακά θα βάλετε τους προσωπικούς μελλοντικούς σας στόχους σε δεύτερη μοίρα. Ενώ είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο, για να περάσετε ιδιαίτερες στιγμές με το ταίρι σας, είναι εξίσου σημαντικό να ζήσετε τη δική σας ζωή.

4. «Ψαχούλεμα»

Σκέφτεστε (ή το κάνετε ήδη…) να ψαχουλέψετε τα μηνύματα του/της συντρόφου σας στο κινητό, ή τσεκάρετε τις συνομιλίες του/της στο Facebook; Συγκρατηθείτε γιατί αυτό είναι ένα από τα πολύ μεγάλα λάθη μιας σχέσης. Οποιος κοιτάζει την αλληλογραφία και τα μηνύματα του συντρόφου του, τον κάνει να αισθάνεται ότι πνίγεται και ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει επιστοσύνη πως είναι πιστός. Οσοι ψαχουλεύουν email, κινητά και social media έχουν μια τάση να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να πιστεύουν ότι το νόημα αυτού που ανακάλυψαν είναι το νόημα που οι ίδιοι θέλουν να βγάλουν σαν συμπέρασμα χωρίς να είναι υποχρεωτικά έτσι τα πράγματα. Αν αισθάνεστε ότι πρέπει να κατασκοπεύετε το ταίρι σας, η σχέση σας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια. Αν πάλι είναι ο/η σύντροφός σας που ψαχουλεύει τα δικά σας πράγματα ίσως είναι ώρα να κάνετε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο.

5. Προσπάθεια να αλλάξετε τον άλλο

Οταν συναντήσατε για πρώτη φορά τον/την σύντροφό σας, σάς είχε προσελκύσει η εμφάνισή του και η ικανότητά του να σάς κάνει να χαλαρώνετε. Τώρα δεν μπορείτε να τον ξεκολλήσετε από τον καναπέ και αρχίζετε να επιθυμείτε να μην ήταν ο σύντροφός σας τόσο τεμπέλης. Είναι συχνό για τους ανθρώπους να δυσφορούν για πράγματα που σε πρώτη φάση τους είχαν προσελκύσει στον/την σύντροφό τους, όσο προχωράει αυτή η σχέση, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως μάλλον θα πρέπει να μάθετε να ζείτε μ’ αυτό. Αν δεν το κάνετε θα καταλήξετε να περάσετε τη ζωή σας προσπαθώντας να αλλάξετε τον άνθρωπό σας σε κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα καταφέρετε κάτι, παρά μόνο αν ο ίδιος θέλει πραγματικά να αλλάξει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει