Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα δόντια

Στις επιβλαβείς επιπτώσεις της συνεχούς χρήσης του κινητού τηλεφώνου οι επιστημονικές μελέτες έχουν κατατάξει τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και το γνωστό «text neck».

Πρόκειται για τον πόνο που προκαλείται εξαιτίας της στάσης που έχουμε όταν γράφουμε στο κινητό.

Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη δεν είναι τα μόνα που θα μπορούσε να προκαλέσει το κινητό;

Η συχνή χρήση του smartphone θα μπορούσε να κάνει το χαμόγελό σας λιγότερο λαμπερό, σύμφωνα με έρευνα. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τα κινητά φαίνεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα του σάλιου στην προστασία των δοντιών από την τερηδόνα, αναφέρει έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι όταν ξοδεύει κάποιος ώρα σε ένα κινητό μειώνεται σημαντικά η φυσική παραγωγή σάλιου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2012. Τον περασμένο Ιούνιο, επίσης, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να κάνει τα σιδεράκια να εκλύουν την προστατευτική επίστρωση του νικελίου τους στο σάλιο σας.

Το πρόβλημα προκαλείται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την αμερικανική Εφημερίδα της Ορθοδοντικής. Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν χρήση του κινητού με μέτρο και όχι υπερβολές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει