Τυρί: Eνα… ατύχημα που έφερε ευτυχία

 storing-cheese

Πώς θα το κάνετε να διαρκέσει

Κρατήστε το τυρί στην αρχική του συσκευασία, στο συρτάρι με τα λαχανικά του ψυγείου σας. Είναι πιο ζεστά εκεί απ’ ό,τι στο συρτάρι του κρέατος. Αφού ανοιχτεί ασφαλίστε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να προστατευτεί από τον αέρα ή την υγρασία που θα μπορούσε να επιταχύνει την φθορά του. Αν βρείτε ένα μουχλιασμένο σημείο, μη το πετάτε ολόκληρο, αλλά κόψτε λίγα εκατοστά μακριά από το μουχλιασμένο τυρί. Το υπόλοιπο εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση. Αν πρόκειται, όμως, για μαλακό τυρί, σε περίπτωση που δείτε μούχλα, πετάξτε το ολόκληρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει