Πίστη και γαστρονομία: Η παράδοση μέσα από το φαγητό

 kosher

Τηρώντας το κοσέρ (kosher)

Κάποιοι Εβραίοι ακολουθούν διαιτητικούς κανόνες που απαγορεύουν ορισμένα είδη τροφίμων, όπως το χοιρινό και τα οστρακοειδή. Το κρέας πρέπει να προέρχεται από ζώα που σφάζονται σύμφωνα με τον νόμο του κοσέρ. Και οι άνθρωποι που τηρούν το κοσέρ δεν τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας στο ίδιο γεύμα. Για να αποφύγουν να τα ανακατέψουν, οι οικογένειες κρατάνε ξεχωριστά δοχεία, πιάτα και σκεύη για το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Οι κανόνες τήρησης του κοσέρ βασίζονται στην Τορά, τις εβραϊκές γραφές και έχουν χρησιμοποιηθεί για πάνω από 3.000 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.